13 februari 2012

Schäuble ziet Griekse nieuwe regering niet zittenNiet alleen in Nederland vindt volgens een poll van De Telegraaf 92% dat er geen nieuwe steun voor Griekenland moet komen, ook in Duitsland bladdert de steun voor Griekenland af.
Athene stond gisteren in brand (foto Aris via zerohedge) vanwege de belofte van de regering de door Europa opgelegde bezuinigingen te accepteren.
Maar de Nieuwe Democraten, straks waarschijnlijk de grootste partij na de verkiezingen, zei nog geen uur na het besluit dat het besluit heronderhandeld moet worden na de verkiezingen in april.
Die verkiezingen gaan geen meerderheid voor vrienden van Europa opleveren. De arbeiderspartij PASOK die nu de meerderheid heeft wordt gedecimeerd tot 8% volgens de peilingen. Sommige partijen die al hebben aangegeven niet te willen regeren worden groot (want ze beloven geen vervelende maatregelen te nemen en dat spreekt een deel van de mensen wel aan).
De Duitse minister van financiën Schäuble die zo ongeveer de "kick the can down the road"strategie heeft ontworpen, ziet geen brood meer in nog wat verder schoppen van blikjes om tijd te kopen, omdat Griekenland na de verkiezingen een onregeerbare puinhoop wordt. Nu de huidige regering afdwingen dat ze na de verkiezingen zich houden aan de besluiten van gisteren is naïef, dat gebeurt gewoon niet.
Het wordt nu wel heel moeilijk voor Griekenland om in de Eurozone te blijven, nu ze de door Europa opgelegde bezuinigingen niet meer kunnen afdwingen. Het geduld van Duitsland en de Griekse burgers is op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten