25 februari 2012

Santorum te extreem voor Staphorst
Er is consternatie dat Santorum het zo goed doet in de polls voor republikeinse kandidaten. Hij is de lieveling van de superconservatieven en bij gebrek aan aansprekende kandidaten won hij in diverse staten en tot voor zeer kort had hij meer dan 10% voorsprong op Romney in de polls in Michigan, terwijl Romney toch in Michigan is geboren en het de staat was waar zijn vader lang de baas was. Als Romney zelfs Michigan niet kan winnen , hoe kan hij dan Obama verslaan (en men denkt dan aan Gore die zijn eigen thuisstaat ook niet kon winnen in 2000).

Santorum gaat het niet worden, bij te veel steun aan Santorum treedt plan B in werking en wordt er een nieuwe kandidaat geparachuteerd door de republikeinen (Christie of Daniels). Bij de wedkantoren zinkt de laatste dagen de steun voor Santorum flink weg en komt Romney weer op. In de dagen dat Santorum de frontrunner leek, zag je bij de wedkantoren dat de vier kandidaten die officieel in de race lagen maar ongeveer 84% kans samen zouden hebben, d.w.z. het scenario van de nieuwe kandidaat werd waarschijnlijker.
De laatste dagen zijn de wedkantoren er weer van overtuigd dat Romney in Michigan gaat winnen en tellen de kansen weer op tot bijna 100% (met Romney ongeveer 80% kans om de republikeinse kandidaat te worden).

Santorum is aan het verliezen sinds hij Obama op zijn geloof aanviel. Dat maakte oude angsten wakker dat de paus het voor het zeggen zou krijgen als Santorum president zou worden, gezien o.a. zijn steun aan de encycliek De Humane Vitae uit 1968 waarin anti-conceptie als verderfelijk wordt afgeschilderd.

Santorum is recht in de leer van de Bible Belt en heeft daarom een grote aanhang. Het afkeuren van de evolutietheorie valt daar goed,vrouwen horen hun bek dicht te houden zoals de SGP voorstaat (al is de SGP minder extreem dan Santorum),homoseksualiteit is beestachtig en trouwen mag al helemaal niet. Global warming is een uitvinding van liberals en totale onzin, het gebeurt echt niet als je in God gelooft (alleen goddelozen vertrouwen er niet op dat God global warming zal tegenhouden). Dit soort standpunten zijn mateloos populair bij een groot deel van de republikeinse stemmers.

In Nederland heeft Santorum het totaal verbruid. Bejaarden dragen volgens hem armbandjes om te voorkomen dat ze ge-euthanaseerd worden, maar dat voorkomt niet dat 10% zo het loodje legt, waarvan de helft onvrijwillig. Oudjes vluchten daarom en masse Nederland uit naar o.a. de Spaanse costas. (N.b. er zijn ongeveer 3000 euthansie gevallen per jaar op 140.000 doden in Nederland en die euthasie gebeurt voor 100% vrijwillig).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten