5 februari 2012

Obama's kansen op herverkiezing stijgen onvoldoende met macro meeHet plaatje van Bespoke laat zien dat Obama er beter voor had moeten staan in de peilingen gezien de verbetering van de S&P en de macrocijfers.
Nogal wat mensen denken dat als de werkgelegenheidsgroei dik boven de 150.000 blijft (en de werkloosheid dus daalt), dat het appeltje- eitje voor Obama is om de verkiezingen te winnen.
De republikeinen gaan in straf tempo door met modder naar elkaar gooien en Romney liet zich van zijn slechtste kant zien door te zeggen dat het hem niet kon schelen hoe slecht het met de armste 5% Amerikanen gaat. De schade in de peilingen is niet groot, omdat de meeste republikeinen zijn mening delen: het vangnet van de uitkeringen is goed genoeg in hun ogen ( de cartoonist denkt meer zoals Europeanen denken over het vangnet in de VS).

Obama hoeft niet te wanhopen, Romney is een draaikont eerste klas en in deze fase van de strijd krijgen de republikeinen zo veel pers (want Obama ondervindt geen tegenstand bij de voorverkiezingen bij de democraten). Alle aandacht is meegenomen, zelfs als het over moddergooien gaat. De normale gang van zaken is dat tot de republikeinen hun kandidaat gekroond hebben ze de publicitaire extra aandacht moeten benutten om een voorsprong te nemen in de peilingen. Dat gebeurt ook vrij vaak, dat kan een reden zijn dat Obama nog niet erg overtuigend in de polls staat (en het consumentenvertrouwen staat er slechter bij dan de S&P500).

Het belooft een spannende race te worden tussen Obama en Romney. De minicylcus zou Romney aan de zege moeten helpen, maar misschien zit ik wel helemaal mis met de minicyclus en heeft Obama geluk en herstelt de economie verder met zo'n 200.000 nieuwe banen per maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten