2 februari 2012

Kostin (GS): S&P naar 1325, maar pad wordt rustigerKostin van Goldman Sachs is niet vooruit te branden met zijn doelen voor de S&P500. Hij ziet de koerswinstverhoudingen nauwelijks veranderen, op korte termijn iets omhoog en dan weer omlaag, eind 2012 kom je dan op 1325 voor de S&P500 uit. De winsten kunnen in de VS met 3% stijgen, dus daardoor komt ook geen koersexplosie of -implosie.
De macro fundamentals zien er wat bemoedigender uit voor de VS, 2% groei moet mogelijk zijn. Met de hulp van de centrale banken is de volatiliteit lager geworden en dat kan nog even zo blijven. D.w.z. de koerswinstverhoudingen kunnen iets omhoog.
Later dit jaar zullen de winstmarges weer wat gaan dalen en moeten de koerswinstverhoudingen weer wat terug, zo denkt hij.
Aan de risicopremie (ERP) kun je zien dat aandelen even veel te goedkoop zijn geweest en dat GS denkt dat op korte termijn weer ongeveer normale tijden zoals gemiddeld sinds Lehman aanbreken voor de risicopremie. Die risicopremie loopt mee met de winstmarges en dit gaat eerst goed en dan weer wat slechter dit jaar.
De top down schatting van de winstmarge loopt redelijk in de pas met wat GS (Kostin) denkt en dat is ingeprijsd in de markt, niet de bottom up verwachtingen.
Dit kan een pietsje meevallen denk ik en dan vallen winsten en koerswinstverhoudingen ook mee.
Vooral ook de grotere rust in de fundamentals zou kunnen betekenen dat de koerswinstverhoudingen meer dan een pietsje kunnen stijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten