30 oktober 2013

duurste postzegel ooit op Nederlandsche Postzegel Veiling: een koopje voor Chinezen of Bill Gross

Uit de verzameling van Aat de Peijper worden de topstukken geveild.
Hij verzamelde vooral Nederland en Overzee en het Britse Gemenebest.
Bovenstaande zegel is eigenlijk geen zegel maar de betaling van een jachtvergunning op olifanten en zo. Maar je mocht er ook die olifant zo ongeveer mee opsturen.
Er schijnen slechts vier ongestempelde hele postzegels van dit soort te zijn en deze is zelfs postfris, de mooiste van dit zegel.
Men zet dit zegel in op € 50.000 en men verwacht € 100.000 te halen (ex 20% veilingkosten) bij een cataloguswaarde van € 150.000.
Die cataloguswaarde is veel te laag (!) gezien de zeldzaamheid en de voorliefde van postzegelverzamelaars wereldwijd voor postzegels van het Gemenebest.
Men verwacht dat het zegel door een Chinees gekocht wordt, maar beleggingstechnisch is het meer iets voor Bill Gross gezien de zeldzaamheid die eigenlijk wijst op een prijs van $ 500.000+.

4 opmerkingen:

 1. 208.000 euro en je was al de nieuwe eigenaar. ondanks de lage prijs heb ik niet geboden. toch was het de hoogste prijs voor een postzegel ooit betaald op een Nederlandse postzegelveiling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. het is € 15.000 per vierkante centimeter postzegel, dat is € 150 miljoen per vierkante meter, dat laten de bonussen bij F&C niet toe

   Verwijderen
 3. Overigens heeft een Duitser de postzegel gekocht, niet een Chinees of Amerikaan

  BeantwoordenVerwijderen