22 oktober 2013

even een paar dagen vrij

ik heb een paar dagen vrij en maak tochtjes door Nederland. Gisteren naar Alkmaar/Bergen, vandaag naar Zwolle.
Niet veel tijd om alle verhalen over economie en beleggen door te nemen.
Even het commentaar van Bianco doorscrollen (
ja, hoge werkloosheid van meer dan 6,5% in de VS is goed voor aandelen, levert gemiddeld 13,5% per jaar op en als de werkloosheid daalt zelfs 16%; ook lage winstgroei is niet erg, beurzen deden het beter als de winstgroei lager dan 5% dan wanneer deze hoger dan 5% was.

de olie in Noord Dakota wordt steds duurder om te vervoeren sinds het treinongeluk in Quebec. Die extra ksoten zie je terug in relatief lage prijzen voor de Bakken-olie. Men wil maar geen pijpleidingen aanleggen vanwege milieuproblemen en doet het vervoer dan maar levensgevaarlijk en verontreinigender over het spoor. Die hoge extra kosten zullen slecht zijn voor de groei, de productie van Bakken-olie afremmen.

Het buitenland koopt steeds minder staatsleningen van de VS , dat ziet men als teken dat men de VS minder vertrouwt gezien ruzies over het schuldenplafond etc. Een deel komt omdat de FED de prijzen vor staatsleningen te hoog houdt en een deel ook vanwege het verbeterende tekort op de lopende rekening, waardoor het buitenland minder gedwongen wordt Amerika te financieren.

Greenspan krijgt ervan langs in de WSJ naar aanleiding van zijn nieuwe boek The Map and the territory over waarom hij volgens hemzelf altijd gelijk heeft gehad met zijn beleid en waarom hij de klap niet zag komen

In diezelfde WSJ nog een verhaal dat permabear Rosenberg bullish is geworden, niet zo'n best teken
Ook nog de nieuwe schuldenberg van de lokale Chinese overheid, die $13 miljard die JP Morgan moet betalen.
En zo hoop ik toch weer bij te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten