24 oktober 2013

werkgelegenheidsgroei in VS redelijk

Het plaatje van de Wall Street Journal laat zien dat administratieve baantjes weer in zijn in de VS. De overheid loost nog steeds ambtenaren, maar steeds minder en de lokale overheid is zowaar weer mensen aan aan het nemen.
De jeugdwerkloosheid (plaatje Bianco) is gelukkig af aan het nemen.
het plaatje van Minack laat zien dat het tijd wordt dat de jeugd weer banen krijgt. Deze cyclus is anders: de 55+ werken langer door (nu gedwongen) in plaats van met pensioen te gaan en dat was goed voor alle groei van de werkgelegenheid sinds 2009. Deels is dat ook vanwege de sterkere demografische groei van het aantal 55-67 jarigen.Maar toch, het geeft te denken dat 55- geen groei van de werkgelegenheid zag sinds het einde van de recessie.

Het cijfer voor werkgelegenheidsgroei was iets tegenvallend, maar alle trends zijn alleszins redelijk. Er is groei, de werkloosheid daalt, de participatiegraad daalt niet, het percentage dat werkt in de VS stijgt weer, de beroepsbevolking stijgt weer, de werkweek wordt niet korter, het aantal part timers groeit niet harder dan het aantal werkenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten