17 mei 2015

basketballer die $154 miljoen verdiende failliet, pompbediende laat vermogen na

Dat is het verhaal van de basketballer die na tijdens carrière $154 miljoen naar binnen harkte is failliet gegaan. Niet zo bijzonder overigens, 60% schijnt ernstige financiële problemen te krijgen. Niet alleen in de VS, maar ook in bijvoorbeeld Engeland. In Nederland is een en ander iets beter geregeld, maar ook in Nederland deinst men er niet voor terug om boven zijn stand te leven terwijl men miljoenen verdient.
Een dure smaak zo meldt men, hij kon $ 1 miljoen op een avond vergokken.
Na 2030 breken er wellicht betere tijden omdat een van de sponsors een potje van $30 miljoen heeft klaargezet voor zijn oude dag.

Dat is een totaal ander verhaal dan dat van de 92-jarige pompbediende die na zijn pensioen toch weer aan het werk ging. Hij gaf vrijwel geen geld uit en potte zo een vermogen op. Hij was een succesvolle belegger die vooral zijn winsten door liet rollen, wist wat hij kocht en daardoor uit zijn modaal loontje toch een vermogen wist op te bouwen van $ 8 miljoen. Hij deed het tegenovergestelde van de basketballer. Hij verdiende niets, gaf niets uit en werd schatrijk. Dat is bepaald ook weer niet goed. Al die miljoenen hadden toch kunnen leiden tot wat meer uitgaven of een hoger aanzien als filantroop bij leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten