20 april 2013

april doet wat het wil: beurzen bibberen weer eens

De Amerikaanse beurs (en credits) lopen de laatste jaren keurig aan het lijntje van de inflatieverwachtingen. Als men minder inflatie zag, dan was er een correctie op de beurzen. Plaatje van Bianco, die kennelijk bibbert voor de beurzen. De val van de inflatieverwachting loopt parallel met de goudkrach. Credit spreads krijgen geen oplawaai. De reële rente stijgt, wat in de huidige omstandigheden gunstig lijkt voor aandelen.
Bespoke blog bibbert: we zien een koersontwikkeling die lijkt op wat de vorige jaren gebeurde in april
Stocktrading to go ziet met lede ogen hoe de S&P uit de range loopt sinds de opmars na de terugslag vanwege de herverkiezing van Obama die bij nader inzien niet erg was voor de beurs

De markt is bang voor herhaling van de voorjaarsterugslag in 2011 en 2012, hierboven voor de AEX aangegeven
Nog een plaatje van Stocktrading to go: de McClellan indicator. Hier lijken we een herhaling te krijgen van wat we vlak voor de herverkiezing van Obama zagen. Als dat klopt dan krijgen we een correctie van niks.
Nog een plaatje van Stocktrading to go: de ineenzijgende koperprijs, kennelijk solidair met goud. Dat wijst op gevaar voor de beurzen.
Alhoewel, als de kopeprijs alleen maar dalt vanwege solidariteit met goud, dan lijkt het niet erg voor de beurs: goud loopt de laatste tijd netjes op met de relatieve perfromance van obligaties versus de S&P.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten