28 april 2013

goed nieuws van de afgelopen week

De technologie schrijdt voort.
Via Business Insider melden Deense wetenschappers dat er binnen enkele maanden een doorbraak voor het genezen van HIV (bij een deel van de patiënten) zou kunnen komen
 
En elders zie je heel enthousiaste verhalen over de google bril, die men overdag niet meer af lijkt te willen zetten. Afhankelijk van de prijs is er en enorme markt voor
De markten namen het slechte winstnieuws van Catarpillar en Delta Airways goed op, men had nog erger verwacht.
Garthwaite van CS wist te melden dat de markt al een veel lagere (96) IFO expectations had verdisconteerd dan we zagen.
 
Barron's schreef dat je met geduld nog een en ander kon verdienen met Apple:
For Patient Bulls, Apple's Day Will Come Again:  Op 15% inkopen eigen aandelen in komende drie jaar en de plannen de grootste dividendbetaler in de wereld te worden. Maar de markt ziet Apple nog als groeiaandeel, een nogal onmogelijke zaak gezien de omvang van het bedrijf.
 
Aanhangers van dividend discount modellen moeten van bovenstaand plaatje in extase raken, zelfs als je een behoorlijke riscopremie op de verdisconteringsrente zet.
 
Het omslagartikel van Barron's had als boodschap: A lost generation? No way! The Millennials are finally poised to start spending, which is good news for the economy and stocks.
 
De initial claims voor werkloosheid waren vorige week weer heel laag en daardoor hoeven we weer minder bang te worden voor grote dalingen van de ISM, nu de groei in de VS wat afzwakt.
 
De belastinginkomsten over april puilden uit in de VS en straks gaan de hypotheekreuzen Fannie Mae en Freddie Mac weer bergen met geld in de staatskas storten op basis van gemaakte winsten. Dat wijst op groei in de VS en daling van het begrotingstekort en enige tijd om de bezuinigingen in te gaan vullen, die overigens wel een beetje beginnen te bijten.
 
Het is dan nu toch echt gebeurd: naar koopkracht gemeten zijn de westerse economieën nu kleiner dan de Opkomende Landen (in dollars nog niet). De groei van de Opkomende Landen is nu echt voldoende om de wereldeconomie te dragen. (plaatjes Strategas)
 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten