2 april 2013

het mysterie van de verdwenen koffiekopjes en andere beslommeringen bij F&C

Ik heb nog een naam hoog te houden als paparazzi voor het bedrijf.
Vanmorgen werden we bij F&C opgeschrikt door het mysterie van de verdwenen koffiekopjes. We hebben op naam gestelde kopjes omdat dit schoner is voor het milieu dan papieren bekertjes. Maar ineens waren vandaag de kopjes van een bepaald bijna twee weken absent persoon weg. Er werd een hele speurtocht op gang gezet, maar zonder resultaat. Dat zette de geruchtenmachine flink in beweging. Dat was een toch wel heel drastische ingreep: wat was er aan de hand?

Kirsten reageerde op mijn post over goed nieuws dat haar huis gemaakt van o.a. zeecontainers er heel wat luxer zal uitzien dan het plaatje van die post, meer als

Verder was er vorige week de bedrijfsborrel. Hier zijn weinig onvertogen woorden aan te wijden. Er waren geen Oekraiense dames, er werd hooguit wat luidruchtig later een vorkje paardenbiefstuk geprikt bij Piet de Leeuw, zodat Gertjan Dröge toch nog enigszins trots zou kunnen zijn op het uitje.

En hoe zat dat met die koffiekopjes?
Driss ergerde zich eraan dat kopjes van mensen die er even niet zijn die door anderen gebruikt worden niet netjes snel teruggezet worden in de afwasmachine. Daarom had hij de betreffende koffiekopjes bij het uitruimen van de afwasmachine apart gezet in zijn kast met kopjes. Hij was totaal verrast door de gevolgen.

Er wordt uiteraard menig zweetdruppeltje geplengd bij de overschakeling van het administratiesysteem richting State Street.

Jitzes Noorman zette zijn zieltjeswinning voort om te gaan beleggen in cat bonds. Voorlopig ziet dat er inderdaad aantrekkelijk uit (rampen zijn vrijwel niet gecorreleerd met baisses op de beurs en de renteopslagen als verzekeringspremie waren gemiddeld ruim vier keer zo hoog als de schade in het verleden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten