23 april 2013

twee explosies in het witte huis en Obama gewond

een klein twitterberichtje vanuit AP dat gehackt was zorgde voor een minuut paniek op de beurzen. De S&P ging maar 1% achteruit en de dollar zwakte 0,7% weg tegen de yen, toch geen ijzersterke munt op het ogenblik.
Socgen's Galy sloeg lustig aan het rondsturen dat de posities op de markt geopenbaard zijn: iedereen zit te long de S&P en te short de yen.
(PV: de rente dook ook omlaag, dus het verhaal rammelt, maar misschien zit er een kern van waarheid in)
aldus http://www.businessinsider.com/market-sensitive-to-false-ap-tweet-2013-4
Na 1 minuut werd de tweet herroepen, maar de markt was 6 minuten van slag (omcirkeld door zerohedge http://www.zerohedge.com/news/2013-04-23/and-what-full-blown-market-exodus-looks), er werd voor $ 20 miljard aan futures verhandeld op de S&P.

1 opmerking:

  1. Joshua Brown van The reformed Broker raakte danig van de kook. Hij liep te hoop tegen o.a. de verdediging dat computers die met elkaar handelen extra liquiditeit verschaffen een onzinverhaal is (dat denk ik ook, het is een soort Tobin tax voor andere beleggers die in de hanen komt van computerprogrammeurs in plaats van de staat). http://www.businessinsider.com/i-survived-the-flash-crash-of-13-2013-4

    BeantwoordenVerwijderen