9 april 2013

Topix naar all time high in 2016-17: 5000 is mogelijk, niet de 5 miljoen in 2020 van Grice/Edwards

In FT Alphaville (QE on steroids in Japan) beweert men dat QE geen duidelijke invloed had op de inflatie en ook niet op de yen (de laatste maanden lieten wel een verband zien). Wat je wel ziet is behoorlijke invloed van QE op de beurs. QE leidde de beurs met ongeveer twee jaar (dat gaf het beste verband). Dat is het plaatje hierboven. Dat laat de komende twee jaar nog bijna een verdubbeling van de Topix zien. En dan gaat de balans van de Bank of Japan nog eens verdubbelen (dat heeft Kuroda bijna via een met bloed getekend contract moeten beloven en de Bank of Japan ook): als het verband tussen QE de TOPIX zo blijft, dan zet de Topix een all time high in 2016, in 2017 kan zelfs de 5000 aangetikt worden.

TOPIX naar 5000 niet 5 miljoen in 2020. Vanwaar mijn pessimisme en volg ik niet gewoon Dylan Grice/Albert Edwards met hun voorspelling van 63 miljoen voor de Nikkei Dow Jones (ongeveer 5 miljoen voor de Topix). Albert Edwards haalde van de week de voorspelling van zijn maatje Dylan Grice uit oktober 2010 aan. Dat leidde daarna tot allerlei verontschuldigingen dat hij toch echt recht in de bearish leer was gebleven, want in reële termen zou die 63 miljoen dramatisch slecht zijn. Daar blogde ik al over http://beleggenopdegolven.blogspot.co.uk/2010/10/nikkei-naar-63000000.html. Overigens was hij echt even positief op Japan bij
en na zo'n positief verhaal moest hij uiteraard wel even de mond spoelen om weer tot de juiste negatieven in plaats van positieven te komen. Och, zelfs als hij een factor honderd mis zit met zijn voorspelling, dan zit hij wel behoorlijk in de goede richting.

2 opmerkingen:  1. Feel free to surf to my weblog :: website

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. kun je niet wat inhoudelijk commentaar geven? Vind je 5000 ook niet veel te laag?

      Verwijderen