14 maart 2014

De Krim is weer Russisch


Wij in het Westen zien de zaken helemaal verkeerd, aldus de mensen in Rusland. We hebben de laatste jaren maar één grootmacht gezien die zijn rijk al maar uitbreidde qua grondgebied met bijbehorend opleggen van normen en waarden in strijd met die van Rusland. Dat ene rijk is de Europese Unie, niet Rusland.

De mensen in de Krim willen met grote meerderheid niet bij die arme luizen van de Oekraïne horen, maar bij Rusland, dat is ook qua inkomen uit toerisme en uit legerbases heel wat veiliger. Bovendien brabbelen de Russen een beter verstaanbaar taaltje.

Er sneuvelen nu heel wat minder mensen in de Oekraïne/Krim dan een paar maanden geleden. De approval rate van Obama is op een all time low aanbeland, die van Poetin op een bijna all time high van 72%.

Die mensen niet gehinderd door kennis over Rusland en de Oekraïne zitten nu de Nobelprijs voor de vrede die toch zo goed als zeker naar Poetin had moeten gaan na het voorkomen van bloeddorstig ingrijpen door het Westen in Syrië door de neus te boren.

Het is natuurlijk jammer voor de mensen uit de Oekraïne dat ze nu kunnen fluiten naar de bodemschatten in de Zwarte Zee, maar daar krijgen ze genoeg compensatie voor via zachte leningen. Het moet eens ophouden met die expansie van de Navo, dadelijk staan ze in Moskou. Dat was in 1990 toch heel wat veiliger, toen de Navo nog maar halverwege Duitsland stond.

.
Soros heeft een iets andere kijk op een en ander, hij ziet vooral de neergang van Europa http://www.zerohedge.com/news/2014-03-12/soros-putins-blind-spot-and-why-europe-may-not-survive

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten