4 maart 2014

Oekraïne krijgt alleen verbaal steun

OBAMA WARNS: Ukraine Invasion Will Be 'A Costly Proposition For Russia' Read more: http://www.businessinsider.com/politics#ixzz2uwf5KFFy
We kennen dat wijzend vingertje van Nederlandse politici. Daar wordt niet naar geluisterd en van de zwakke president Obama straalt ook geen gezag uit richting Putin. Obama is geen schim van Bush qua effectief dreigementen doen. Obama krabbelt toch wel terug als Rusland iets democratisch voorstelt voor de Krim. Per eind maart stemt de Krim echt wel voor Anschluss bij Rusland, dat is veel rijker dan de Oekraïne en net iets minder corrupt.
Van Europa is hooguit te verwachten dat ze ooit tot een gemeenschappelijk standpunt komen over de Oekraïne, maar niet dat ze tot iets komen wat Rusland echt raakt. Men is te verslaafd aan gas. Putin moet alleen Merkel niet te veel vernederen anders komen er wel erge economische sancties.

De beurs van Rusland duikelde enorm. In M&A taal is dat gewoon: de opkopende partij betaalt te veel en de koers moet daarvoor gecorrigeerd worden.De Krim is een soort woestijn met kust en hangt af van water uit de Oekraïne, men betaalt gewoon te veel voor de Oekraïne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten