2 maart 2014

goed nieuws van de afgelopen week: tekenen van einde soft patch in VS

Beleggers putten moed uit de woorden van Yellen die gouden bergen aan monetaire verruiming beloofde, ook als de werkloosheid te veel daalt. De FED gaat wel door met het verminderen van QE, maar moet nog een nieuwe forward guidance verzinenn waarom men de rente pas veel te laat wil gaan verhogen.
De ARIA indicator van Morgan Stanley, een vergaarbak van meest high frequency nieuws over de Amerikaanse economie,  verbeterde de laatste week, het lijkt erop dat de soft patch voorbij is (en dat die soft patch toch wel behoorlijk was).
Dat signaleert de New Deal Democrat nu eindelijk ook (zij het maar nauwelijks) http://community.xe.com/forum/xe-market-analysis/weekly-indicators-weakly-positive-edition, ook een aanhanger van high frequency data.
Met het consumentenvertrouwen gaat het goed in de VS, dat lijdt nauwelijks onder het koude weer.

Een en ander smelt als sneeuw voor de zon weg als de werkgelegenheidsgroeicijfers vrijdag teleurstellen. Er komen weer wat positievere geluiden http://blogs.cfainstitute.org/insideinvesting/2014/02/20/a-dispassionate-analysis-of-the-employment-situation/ ook al gaat het niet zo best met de intial claims. Al die beëindigde langdurige uitkeringen hoort tot een soort wanhoopsgroei van werkgelegenheid te leiden, maar een en ander is onzeker, o.a. vanwege het koude weer.

Komende week is de ISM belangrijk en ook of de ECB iets bijzonders doet, zoals de vergoeding op deposito's aan banken negatief maken.
De Eurocoin indicator geeft aan dat de groei in Europa aantrekt.

Tesla blijft een droomverhaal. Ze gaan $ 5 miljard investeren in een batterijfabriek. Dat moet elektrische auto's goedkoper gaan maken.

 Verder had je het verhaal
http://finance.yahoo.com/blogs/the-exchange/5-odd-signs-the-economy-is-heating-up-202538764.html dat vijf ongebruikelijke indicatoren meer groei voor de VS voorspellen. Zoals minder echtscheidingen.


Joel Kurtzman 
Book Review: 'Unleashing the Second American Century'
schreef een optimistisch boek dat Amerika nog 100 jaar het heel goed gaat doen, helemaal niet omvergelopen wordt door China. Hij geeft vier factoren:

1.   " a depth of creativity, evident in America's innovative tech sector;
2.    huge energy reserves, including natural gas newly released from shale, that will make the U.S. energy-independent within a half-dozen years;
3.    massive amounts of dormant capital ($5 trillion), mostly stored up by corporations in cash and just waiting to be deployed; and
4. the country's "unrivaled manufacturing depth."
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten