18 mei 2012

Beurzen wel erg pessimistisch

De Club van Optimisten protersteert er tegen dat ze tot september op vakantie gestuurd worden, net als vorig jaar.
Ze halen enkele plaatjes van Robert Green van Monumental securities erbij, toch een doorgewinterde zwartkijker, deze ziet nu weer kansen voor de aandelenmarkten.
Het aantal bulls bij de AAII enquêtes is op een dusdanig droevig laag percentage gekomen dat dit in het verleden na korte tijd een opleveing van de beurzen signaleerde.

Demerikanen kopen wel erg veel puts op het ogenblik en vergteen calls in te slaan. Meestal is dit een goede contraire indicator, alleen moet men soms nog wat geduld hebben.
Aandelen zijn wel erg goedkoop geworen vergeleken met obligaties, veel erger is het niet geweest, ook niet bij het hoogtepunt van de kredietcrisis maart 2009.
Liefhebbers van RSI zijn al helemaal verbaasd hoe de realtieve sterkte zo snel kon verdwijnen.
Grondstoffenandelen zijn ook erg goedkoop geworden relatief ten opzichte van hun grondstof. Hierboven is olie genomen, maar dit geldt ook voor mijnen.
Dat is ook een teken dat de beurzen wat erg aan het doordraven zijn (maar ook een tken dat grondstoffenrpijzen nog wat te gaan hebebn nu de verhalen over China verbleken, er maar 6% groei lijkt te zijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten