2 mei 2012

Koninginnedag 2012 op de Amsterdamse Zeedijk

Enige indrukken via foto's gemaakt door een vriend van mij, Henk Beens (fotohbeens is zijn site voor foto's van o.a. Amsterdam) op de Zeedijk. We vieren de verjaardag van Bea, hier via een van de imitatoren. Prins Bernhard liep net weg.
Deze keer waren er meer mensen die met een vlag rondliepen, in plaats van louter oranje.


We stonden bij café Het Mandje, de legendarische kroeg van Bet van Beeren, sinds 1927 de oudste gay bar van de wereld,  nu door haar (niet gay) achternicht Diane voortgezet. Het interieur staat nu in het Historisch Museum, de reproductie in het café. Op de eerste verdieping zijn met enige moeite nog wat poppen te ontwaren van Bet. Diverse lieden, zeelieden etc konden hun rekening niet op tijd betalen en moeten in ruil daarvoor iets meenemen van de rest van de wereld/ ansichtkaarten uit alle uithoeken opsturen. Het is een soort mini museum.

Hele volksstammen trekken door de Zeedijk en dan zie je de nodige curieuze types.

Deze twee lieden waren van de ondergoednwinkel ernaast.

Een barkeeper van het Mandje.

John lest met de Amigo's een lijndans uit. Vooral op het treurige liedje over het buurmeisje Alice dat na 24 jaar nog niet te versieren was danste de halve straat mee. Hard to get moet je niet overdrijven en daarom is het liedje vooral bekend door de later toegevoegde relativerende tekst die luid meegezongen werd (Alice, who the fuck is Alice?).
Hier een mafketel uit Spanje met een rij andere Spanjaarden. Er kan nog wel wat af van sommige Spanjaarden.
Een fruitige dame.

Dit was niet aan te raden: met ijzerdraad zo'n oranje toestand steunen. Dat ging pijn doen na een uur.


Charlie Chaplin was er ook. Dit was een probate outfit om met de mooiste meisjes op de foto te komen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten