26 mei 2012

2012=1987

Het bovenstaande is een bewerkt plaatje Corné van Zeijls plaatje in IEX ( Party like it's 1987 http://www.iex.nl/Column/76724/Party-like-its-1987.aspx). Hij is gefascineerd door de gelijkenis van 2012 met 25 jaar geleden, al is hij de eerste om te zeggen dat dit geen enkele garantie is dat de vergelijking door zal zetten.
De reacties op het stukje in IEX waren nogal furieus, hoe kon hij denken dat de koersen eerst flink omhoog konden gaan. Dat onderstreept dat het wel degelijk kan (een onverwacht goede uitkomst van de problemen in Griekenland en Spanje bijvoorbeeld met veel hulp ECB/bankrekapitalisatie etc.).
Ik denk niet dat het gebeurt, maar wie weet. Een lezer zei dat als je de koersen met iets minder 25 jaar vertraagd (295 maanden), de conclusies heel anders worden.
Het is niet moeilijk hier een verhaal bij te verzinnen.
Ik heb nogal wat zitten somberen over een bankrun, maar als dit zou gebeuren, dan komt er heel snel een enorm sterke reactie van alle centrale banken in de wereld. De gevolgen zouden dan misschien niet langdurig slecht hoeven te zijn (misschien wel als herstel na krach 1987).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten