31 mei 2012

Grexit en dan spexit? Toch maar even niet

De wedkantoren zien de grezit niet gebeuren in 2012, maar voor eind 2014, dat zou wel eens kunnen (Intrade)
De kansen zijn wel heel hard aan het stijgen.
De laatste dagen ziet men een Spexit ook wel zitten. Bankia heeft toch wel erg veel geld nodig. Die geven Real Madrid ook hun kapitaal, dus Kaka en Ronaldo zijn nu in onderpand bij Bankia. Maar € 19 miljard, dat zijn ze niet waard.
Net nu de Grieken de voorspelde 65% daling van de nieuwe drachme niet zo zien zitten, de euro toch echt  willen houden,  en ze dan toch maar op de Nieuwe democratiie gan stemmen in plaats van op die leuke Syzriza die net als de PVV en de SP  geen enkel probleem hebben om niet te hervormen en niet te bezuinigen en daardoor natuurlijk gigantisch populair zijn bij de kiezer (die vindt immers niets prettiger dan om verleid te worden met mooie beloftes) begint men wel erg veel te bibberen voor Spanje.

De poll hierboven laat de vooroordelen zien. Duitsland werkt hard, is niet corrupt. In Griekenland werkt men het minst gard en Italië is men het meest corrupt. Sommige landen zien hun eigen land als meest corrupt, zoals Griekenland en Polen, Tsjechië, Spanje (en Italië natuurlijk). Enige hervormingen lijken toch wel nodig in Zuid Europa.
Het is de politiek nu echt wel duidelijk geworden dat er weer iets met gaan gebeuren. Nog meer austerity is uit sinds 2 maart (revolte van Rajoy), bevestigd door de verkiezing van Hollande en de ineenstorting van de Kunduz-coalitie in ruil voor wat meer verkwistende partijen (de enige coalitie die de kiezer wil is SP + PVV+ PvdA).
De markt maakt zich te veel zorgen over de rekapitalisatie van Spaanse banken. ESM springt echt wel in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten