13 mei 2012

Economisch nieuws over VS gunstig

Tussen al die slechte verhalen over de economie in Europa, China en India is het prettig te zien dat het in Amerika beter gaat. Hierboven het plaatje van Grannis (via a dash of insight) waar je kunt zien dat de overheidsuitgaven nu stabiliseren (er dreigen heel veel uitkeringen te stoppen van de zomer, dus de trend zal wel niet aantrekken), terwijl de overheisinkomsten mooi aan het stijgen zijn, met een ardig surplus in april (altijd al een surplusmaand, maar deze keer met + $ 59,1 miljard toch echt een meevaller).

Ik blogde al over de goede NFIB voor het midden- en kleinbedrijf.


De grafieken van de huizenprijzen in de VS zien er wat bemoedigender uit.

De teruggang van de groei van de werkgelegenheid in de VS is tijdelijk volgens steeds meer goeroes. Job openings waren beter en dat is een aardige leading indicator voor werkgelegenheidsgroei, het mooi winterweer verhaal lijkt nu zijn negatieve kracht te hebben verloren en initial claims voor werkloosheids lijken daarom niet te verslechteren.
Volgens Morgan Stanley gaan de olieprijzen verder omlaag en dat zal de consumptie helpen in de VS. De besparingen zijn laag in de VS, maar ze hoeven niet omhoog volgens Benderly omdat de daling vooral kwam uit kapitaalinkomen.

De investeringen zullen ook wel weer herstellen na de teruggang in het eerste kwartaal (door extra fiscale stimulering in het vierde kwartaal) en de uitgaven van de lokale overheden hoeven niet verder terug.

Kortom, het economische beeld van Amerika is goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten