16 mei 2012

Rutterecessie sleept zich voort, Duitsland locomotief groei Europa dankzij Nederland

De PINGS (PIGS+ Nederland) deden het erg slecht in het eerste kwartaal, zie plaatje van ABN AMRO.
Duitsland en België zijn nu de locomotieven van Europa. De Duitse groei wordt fors geholpen door enorme exportgroei naar Nederland tot mijn verbazing.


De Rutterecessie begint zwaar te worden. Redelijke export hielp niet, consumptie ex auto's was niet eens zo slecht, maar investeringen was prut. Overheidsuitgaven was ook een domper.
Tijd voor Franse les van onze regeringsleiders en voor het opvoeren van de verleiding van Kamp om te zwichten voor de verleiding van de rijkrekenrente zoals als geweldig voorgespiegeld door ABP en PGGM. Wie weet gaat men wel over tot hervormingen in de Kunduzcoalitie maar die coalitie krijgt geen meerderheid op 12 september volgens de peilingen. Als die gelijk krijgen zitten we met een onregeerbaar land met als enige oplossing dat het CDA nu niet zijn principes opgeeft voor de PVV maar voor de SP. De CDA is genoeg regeringsgeil om eens lekker te gaan regeren met SP en het slap aftreksel hiervan de PvdA en CDA (Groen Links, wordt natuurlijk uitgekotst door de SP en de PvdA vanwege de Kunduzcoalitie en walgelijke pogingen tot hervormingen, iets waar je de CDA niet zo snel op zult betrappen).

1 opmerking: