8 januari 2013

Zitten we dicht tegen een correctie van de beurzen aan?

Als het percentage aandelen dat boven het 50daags gemiddelde noteert onder 80% zakt, dan is er een behoorlijke kans op een correctie van de S&P500. We lijken bijna zo ver te zijn. (plaatje van
)

Misschien komt er een nieuwe waarschuwing van de vierjaarscyclus, zoals ik aangaf in oktober, als de blauwe lijn weer wordt aangetikt.
.
 
Voor de gelovers in 20 weeks cycli kan de RSI een waarschuwing worden.
 
 
Het signaleringssysteem van Chris Watling van Longview geeft ook signalen dat je moet oppassen. Niet al zijn modellen staan op sell, maar wel dichtbij. Het bovenstaande is een soort complacency indicator. Het werkte in het verleden vrij redelijk.
 
Zal de beurs bij zo'n correctie veel naar beneden gaan? Dat hoeft niet, het kan iets zijn als maart/juni (=5-7%) maar misschien ook meer als de FED minder aardig is, de werkloosheid oploopt zoals Gross al waarschuwt in de eerste helft van dit jaar in de VS (de groei iszo laag dat je dit moet verwachten).en er in Europa iets misgaat (Berlusconi weer de baas van Italië), de guidance in dit winstseizoen om te huilen is en de het winstseizoen tegenvalt (ex guidance lijkt me dat niet zo warschijnlijk) en in Iran er wat tegenvalt etc..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten