17 januari 2013

Garthwaite zorgelijk over hedge funds optimisme, maar verder valt sentiment wel mee


Garthwaite van Credit Suisse en team waren neit erg verontrust geraakt door hun technische indicatoren, alleen het grenzeloze optimisme van hedge funds zat hun dwars. het gemiddelde van hun sentimentsindicatoren is iets te optimistisch, mar niet in de gevarenzone.
Insiders verkopen meer dan normaal, maar bijvoorbeeld niet zo veel als rond oktober toen ze winst namen uit angst voor de volgens hen kwalijke gevolgen van de herverkieizing van Obama.
Bull/ bear indicators van adviseurs en pariculiere beleggers staan op een 1,5 jaar hoogtepunt, maar dat is nog steeds niet extreem. Wilmots global risk appetite indicator staat 1,1 sigma boven normaal, veel hoger kwam het niet sinds de kreidetcrisis (maar pas bij 2 sigma is dat een brandalarm).
Hij heeft meer indicatoren, zoals percentage aandelen NYSE boven 50daags gemiddelde 83% nu, dat wordt een zorg als het onder 80% komt (in een vorige post had ik daar een plaaje van voor S&P).
Hij had ook een riedel van macro economische surprises, waar ik het niet mee eens was (aaandelen niet genoeg gestegen volgens hem gezien het meevallende nieuws, hij suggereert een daling van de verrassingen via indicators die niet voorliepen op de verrassingen, dus helaas geen aanwijzing wat die verrassingen gaan doen, want dat zou ik natuurlijk graag weten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten