22 januari 2013

Nowcast luidt einde Nieuwe Normaal in

Het economisch nieuws komt beter binnen dan verwacht. In vier weken tijd is de schatting voor de groei op het moment, nowcast zoals de Amerikanen dat duiden, omhoog gevlogen van 1,4% naar 2,2%.
Hierboven de methode zoals JP Morgan het in zijn laatste Global Data Watch beschreef. Belastinginkomsten en plannen van de Amerikaanse consument om meer te gaan consumeren wat het ook kost brengt diverse economen op de gedachte dat de groei in de VS veel hoger wordt dan 2%. Er is ook een grote onenigheid wat de groei was in het vierde kwartaal vorig jaar en het eerste kwartaal dit jaar. De een ziet 0,4%, de ander 3%, ondanks de belastingverhogingen. El Erian van Pimco maakte de blits dat er snel een eind komt aan het Nieuwe Normaal van lage groei, lage rente en hoge werkloosheid (financiële repressie). Nog niet meteen, maar binnenkort. Hij bedoelt dat je dan tranen met tuiten gaat huilen over de verliezen op je wonderschone lange staatsleningen van veilige landen. Maar nog niet meteen, omdat de FED te lui is om QE te stoppen, laat staan de rente te verhogen. Maar de sterke huizenmarkt, pent up demand bij bedrijfsleen en consument en overheidsuitgaven aan Obamacare staan borg voor een hogere economische groei.
Weg is de paniek over de groei in de wereld van augustus. Alleen in Europa verergert de recessie met zelfs in Duitsland flink negatieve groei in vierde kwartaal. Techneut Ralph Acompora (via the reformed broker) geeft zijn 11 redenen waarom hij superbullish is http://allstarcharts.com/11-reasons-why-ralph-acampora-is-a-secular-bull/ andere bullish geluid http://online.barrons.com/article/SB50001424052748703596604578235570771013936.html?mod=BOL_twm_col http://www.ritholtz.com/blog/2012/08/secular-bull-and-bear-markets-in-perspective/ Crestmont geeft als plaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten