12 april 2010

2/3 kans op dalende koersen deze week op Wall Street?


Volgens plaatje van Strategas komt een rally van meer dan 6 weken omhoog in de S&P500, zoals we nu gehad hebben, maar zelden voor: sinds 1944 voor de S&P slechts 19 keer. 7 weken kwam maar 9 keer voor. Als je die zevende week haalt, heb je een goede kans dat het er nog een paar meer worden.

D.w.z. als je in het plaatje gelooft is er al meer dan 50% kans dat de beurs daalt.
Enkele andere indicatoren wijzen op een duidelijk hogere kans, op te veel optimistisme, zoals de verhouding bears/bulls en put/calls. Ook de commitment of traders analyse wat de large speculators aan futures kopen wijst op te veel enthousiasme voor met name de Dow Jones. Verder is vooral het percentage aandelen in de VS dat boven het 50-daags gemiddelde staat te ver boven 80% gekomen om nog een sterke beurs te verwachten op korte termijn.

Het aantal winstwaarschuwingen is erg laag geweest, wat een betrouwbare conta-indicator is gebleken in het verleden. De winstcijfers zullen mooi zijn, maar de markt moet even uitrusten. Volgens de fase van de vierjaarcyclus hoeft dat niet zo'n probleem te zijn. Ook de maandcyclus is gunstig: april is gemiddeld een van de beste maanden van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten