25 april 2010

de big money poll van Barrons: be very careful?


Het toonaangevend Amerikaanse beleggingsblad Barrons houdt twee keer per jar een peiling van de mening van grote beleggers.
Men heeft een uiterst pessimistische cover deze week hierdoor. Boven het artikel staat de kop: be very careful. Dit soort covers zijn vaak contrair op wat er gaat gebeuren.

(79%) is uitermate bearish over Amerikaanse staatsobligaties.

Deze keer is men nogal neutraal, minder bullish over aandelen dan een half jaar geleden (en minder bullish dan de diverse sentimentspeilingen aangeven). Men geeft aan wel netto aandelen te gaan kopen. Bij aandelen is men het meest optimistsich over Amerikaanse aandelen, dan Azië ex Japan, Latijns Amerika en helemaal achteraan Japan en als allerlaatste Europa. Small caps moeten het ook deze keer weer ontgelden, men vindt ze gewoon veel te duur (nu meer waar dan de vorige keer). Misschien valt dit mee, omdat de meesten vinden dat bedrijven hun cash voor overnames moeten inzetten (=gunstig voor small caps), eerder nog dan vor meer dividend of inkopen eigen aandelen. Slechts 2% koos voor schuldreductie. Healthcare is de favoriete sector, net voor technolgie en utilities de meest verguisde sector. Men weet nog steeds niet wat je met financials aanmoet.

De dollar zal sterk zijn tegenover de euro. De meesten vinden de VS nu meer concurrerend dan in 2007.
Men is wat optimistischer over onroerend goed aan het worden, maar men ziet lagere opbrengsten voor onroerend goed dan aandelen. Men ziet grondstoffenprijzen gematigd stijgen.

Er is heel weinig angst voor een W-recessie in 2010. Velen zien een correctie op de beurs in de komende maanden of iets ergers. Winstgroei is wat de beurs omhoog moet brengen. Men is wat voorzichtig met winstgroei (19% in 2010 en 9% in 2011). Het einde van de Bush belastingverlaging vindt 90% slecht voor de beurs en 84% voor de economie.
De meesten zien de economie in de VS dit jaar met 3% groeien, maar toch nog 11% ziet 4,5% groei (dit percentage is snel aan het stijgen de laatste weken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten