20 juli 2014

goed financieel economisch nieuws van de afgelopen week

De beurzen namen al het slechte geopolitieke nieuws heel rustig op. Eén dag de VIX fors omhoog, dan weer keihard omlaag. Zo gaat dat in een bull markt voor aandelen.

De groei in China trekt aan. 7,5% groei is ineens weer haalbaar, zoals het cijfer over het tweede kwartaal aangeeft. Aantrekkende kredietgroei en opnieuw tomeloze investeringen in infrastructuur, vooral treinen in het binnenland zorgen ineens weer voor meer dan 7% groei. De opdracht van Xi wordt uitgevoerd: 7%+ groei

NAHB 53: De sentimentsindicator van de Amerikaanse huizenmarkt is met vier punten gestegen en staat weer boven de 50. dat betekent verbetering op komst voor de bouw.

Winsten VS: dat is de meest logische kandidaat om de koersen omhoog te brengen.

Plaatje van Bespoke.
De trend van de winstgroeiverwachting in de VS stijgt sinds kort harder (zie post http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2014/07/groei-verwachte-winst-in-vs-trekt-aan.html)

Arbeidsmarkt VS: dat gaat zo goed dat de rente misschien eerder verhoogd wordt. Initial claims naderen weer de 300.000 en dat betekent 200.000+ banen. Er zijn nog veel deeltijdbanen nodig voor de 65plussers, dus we moeten niet schrikken dat de banengroei voor een groot deel in de deeltijdbanen zit. En de FED kijkt naar de PCE inflatie, met zijn lager gewicht voor huren en hoger gewicht voor gezondheidszorg. Die stijgt nog steeds te weinig en daarom kan de FED relaxed blijven, tijd nemen voor verhogingen.

plaatje Iglesias bij VOX: de kosten van gezondheidszorg verbeteren.
Of dat zo blijft is de vraag, want de biotechbubbel is aan het leiden tot (dure) doorbraken in kankeronderzoek en hartproblemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten