27 juli 2014

Tostrams alert

Tostrams ziet veel positieve trends maar ook de nodige negatieve. Meestal domineert een van beide zeer, deze keer niet.

MSCI World in uptrend, DJ Transport sterk. Diverse miners staan op kopen.

De dollar is aan een opmars tegen de euro bezig. de yen zit op een belangrijk steunpunt versus de euro

De Europese beurzen liggen er niet mooi bij, vooral de CAC40 niet. Maar bij FTSE 100 misschien weerstand. Advance/decline lijn AEX is bezig met forse daling.

Tostrams is positief Nasdaq, maar tekent wel horizontale range
SOX laat wel kleine breek naar beneden zien ("stabiliseert wat"). Alert. Aanhouden. Tostrams is weer positief technologie Europa (special van de week). Na een goed 2013 underperformde technologie in 2014. Horizontale trend die nu naar boven lijkt te willen uitbreken volgens Tostrams. Er zitten veel aandelen bij die het goed doen, maar ook de nodige rampgevallen.

De mooiste grafieken zitten bij de EM (niet Rusland natuurlijk): China, India, Turkije, Brazilië, Australië, Hongkong

Europese banken veren krachtig op.

Kopers weten de 4% NL 2037 nog te vinden, durven in te stappen op hogere niveaus. Nochtans moet er wat gebeuren om de niveaus van juni 2012 te doorbreken (daar zitten we dicht bij).
US corporate bonds vliegen op en neer. Toch aanhouden volgens Tostrams.
De 30-jaar US Treasuries zit gevangen in een horizontale trend. We zitten helemaal  aan bovenkant. Deze moet het als eerste gaan zeggen zou Ter Veer zeggen: doorbraak obligatiekoers naar boven of correctie. De rente in de VS is veel verder van de bodem verwijderd dan in de Eurozone, in de VS is meer rentedaling mogelijk.
MS World Real Estate. Dicht bij hoogtepunt 2013. In lijn met obligatiekoersen.

Grondstoffen DJ UBS: negatief. Weerstand overigens niet erg diep onder niveau van nu. Olieprijs naar beneden (Brent 103). Goudprijs niet overtuigend.

2 opmerkingen: