3 juli 2014

had Goldman Sachs het WK beter kunnen voorspellen? Ja natuurlijk

Goldman Sachs maakte de laatste wereldkampioenschappen voetballen een uitgebreide analyse welke landen het meeste kans hadden, inclusief voorspellingen. Dat kwam omdat O'neil (van de Brics) zo'n voetbalfanaat is.

De voorrondes pakten flink anders uit dan hun voorspellingen. Vooral Nederland en Costa Rica gooiden roet in het eten en hopelijk volgt België.
De basis van de voorspelmodellen was de berekende sterkte van de landen volgens de FIFA ranking of de ELO ranking en dat combineerde men dan met de transferwaarde van de nationale elftallen.
Dat leverde een top vijf op, waarbij Nederland net in de top 5 kwam.

Men had natuurlijk naar andere dingen moeten kijken. Men produceerde genoeg andere grafieken met betere voorspelkracht.
De historie leert dat bepaalde landen gewoon ineens veel beter spelen op het WK. De top 4 van bovenstaand plaatje heeft het goed gedaan, veel beter dan Spanje en Engeland.
Een andere factor die je mee moet nemen is hoe veel mensen in een land gewoon voetballen bij een club. Dan zie je waarom Duitsland de favoriet hoort te zijn. Waarom Amerika zo zwak is, kun je dan niet verklaren. Maar wel waarom grote landen als China, India, Japan en Rusland niet zo veel voorstellen op voetbalgebied. Voor een klein land als Nederland heeft men wel erg veel voetballers. Dat kun je ook stellen voor Tsjechië en denk ik voor Uruguay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten