8 juli 2014

club van pessimisten waarschuwt voor correctie

Van tijd tot tijd moet je naar de verhalen van de pessimisten luisteren.
Er kan altijd van alles misgaan. Gisteren maakte de Oekraïne duidelijk de Russische gasrekening niet te betalen. Poetin krijgt zo een machtig middel om terugtrekking van het Oekraïense leger rond Donjetsk te eisen. Desnoods gaat de gaskraan voor half europa zo dicht.

Verder constateert men overoptimisme over de groei in de VS en Europa. Ondanks de goede werkgelegenheidsgroeicijfers in de VS was er weer een downgrade van de groei in de VS van JP Morgan van 3 naar 2,5% voor het tweede kwartaal. dat is negatieve groei voor de eerste helft van 2014. De Obamacarerecessie zoals menige republikein al voorspelde. Hogere belastingen, meer regulering om lenen moeilijker te maken, te weinig overheidsinvesteringen, meer onzekerheid door Obamacare belooft weinig goeds voor economische groei. 
In Duitsland is de industriële productie voor de derde keer gedaald en het is inclusief de slechte detailhanelverkopen duidelijk dat het tweede kwartaal slechts een net positieve groei zal laten zien voor Duitsland (misschien wel negatief). Industriële productie viel ook al tegen in Spanje. In Frankrijk zakt eveneens een en ander behoorlijk weg.


Bianco: de groei van de werkgelegenheid is in 2014 hetzelfde als in 2012 en 2013. Ook toen kreeg je hierdoor geen goede economische groei, geen loonstijging, geen inflatie, geen stijging van de productiviteit, geen investeringen.
En verder is het alleen maar gemanipuleer door Yellen, je moet haar voor geen cent vertrouwen.

Je kunt denk ik wel zeggen dat het goede nieuws van de centrale banken even op is. Draghi is uitgeput. Yellen kan niet nog overtuigender zeggen dat de FED geen snars geeft om financiële stabiliteit. De FED wordt straks echt wel door de markt gedwongen iets minder aardigs te zeggen over maatregelen voor financiële stabiliteit en beheersing van inflatie.
Je wordt gebombardeerd met verhalen over inflatiezorgen in de VS.

De club van pessimisten ziet moeilijk te nemen weerstanden bij o.a. Apple en small caps
via STTG.
http://www.seeitmarket.com/5-stock-charts-to-watch-this-week-13665/ overigens zijn er een heleboel grafieken waar de weerstand wel is genomen (AEX, Emerging Markets) 
STTG wijst verder op het Bradley timing model op basis van planetaire modellen dat een grote omslag in de koersbewegingen ziet rond 15 juli.  Het klinkt onzinnig, maar beleggen op basis van te veel hormonale invloeden rond volle maan schijnt een veel voorkomend verschijnsel te zijn.
Een en ander lijkt wel een beetje op het enorme optimisme dat er begin januari heerste. De verhouding put/call opties geeft veel te weinig angst aan, de VIX  kan alleen maar omhoog.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten