16 juli 2014

Help, Yellen praat markt niet omhoog

Het is niet veel, maar de markt is omlaag terwijl de baas van de FED speelt. Dat gaat in tegen de steeds populairder wordende anomalie http://beleggenopdegolven.blogspot.nl/2014/07/alleen-als-de-fed-spreekt-gaat-markt.html dat de beurzen alleen maar stijgen vlak voor en na dat de FED spreekt.

Wat heeft ze voor verschrikkelijke dingen gezegd? O.a. dat sommige aandelen te duur zijn. Financiële stabiliteit is eigenlijk wel belangrijk.
Dat ze niet gelooft in marktwerking, je kunt beter in de FED geloven.
Hoogmoed. De FED probeert zo veel mogelijk behind the curve te geraken. dat veroorzaakt onzekerheid.
Misschien is ze toch een havik: ze zei ook:
”if the labor market continues to improve more quickly than anticipated by the Committee, resulting in faster convergence toward our dual objectives, then increases in the federal funds rate target likely would occur sooner than currently envisioned. Conversely, if economic performance is disappointing, then the future path of interest rates likely would be more accommodative than currently anticipated.”

De FED kan overigens de rente haast niet verhogen of de balans van de FED flink afbouwen. Daarvoor is er te veel schuld in de VS en de rest van de wereld. Een te veel hogere rente kan de wereldeconomie beslist niet dragen. Dat zal nog de nodige tijd met alle macht voorkomen worden door centrale banken.

Toch zegt Yellen dat niet alleen aandelen, maar ook obligaties overgewaardeerd zijn http://pragcap.com/yellen-stocks-and-bonds-are-overvalued. Dat ontlokte in de commentaren enige discussie of Amerikaanse lange staatsleningen overgewaardeerd zijn. Men riep dat 1,25% laag genoeg was voor 30-jarige staatsleningen bij een recessie en dat er een enorme schaarste is aan lange staatsleningen na het vreselijke opkopen van de FED. Slechts $ 550 miljard resteert voor de markt tegenover $ 60.000 miljard aan andere obligaties en leningen in de VS. Dat werd in andere commentaren uiteraard luid bestreden, maar eigenlijk zonder andere argumenten dat iemand met een IQ van meer dan 85 niet met droge ogen kan zeggen dat de rente kan dalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten