2 juni 2011

BCA ziet Griekse obligaties misschien als beste koop van het decennium


BCA maakt een bullish case voor Griekse obligaties (alleen aan te bevelen voor de dapperen onder ons). Bij een default krijg je vaak 50-60% en als die default een tijdje weg is, dan is aankoop op 50-60% interessant.
De politiek heeft duidelijk gemaakt dat uitstel, pappen en nathouden de beste oplossing is. (Letterlijk: kicking the can down the road a viable solution, seen as the best resolution). Daarmee voorkom je ook de diepe wens van Portugal om zo snel mogelijk failliet te gaan en Ierland kan men dan met de beste kans van kamikazeacties afhouden.

BCA weet natuurlijk niet zeker dat Griekse obligaties zo'n goede belegging zijn, maar vergelijkt het met de situatie in 1998 ten tijde van de Aziëcrisis waarbj tal van landen (zoals Brazilië, Zuid Korea, Indonesië, Turkije (maar niet Griekenland, dat werd veel solvabeler geacht toen))cds spreads van 9%+ hadden zonder dat ze failliet gingen. Dat kan nu weer gebeuren als de wereldeconomie door blijft groeien en de Europese Unie met de kikvorstheorie (je wordt als steunende subsdiant van Griekenland langzaam gekookt in je steunsoep en vergeet daardoor uit de pan te springen) gedwongen kan worden tot het steeds maar geven van nieuwe steun (stoppen maakt alle vorige investeringen in Griekenland waardeloos, dus men gaat tegen beter weten maar door, waardoor Griekse leningen heel wat veiliger zullen blijken te zijn dan die volgens Pimco volstrekt waardeloze Amerikaanse staatsleningen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten