23 juni 2011

Bernanke ziet Amerikaanse economie verbeteren: beurs geschrokken en flink in de put


De personferentie van Bernanke na de FED vergadering is tegenwoordig waar het om draait. De rentebeslissing ligt te veel voor de hand, daar raakt men niet opgewonden van. Het publiceren van het rentebesluit inclusief de bewoordingen bracht de markt niet uit de slaapstand.
Maar wat Bernanke in de personferentie zegt, daar reageert men op. en hij zei vreselijke dingen: hij was niet bang voor deflatie en hij was niet bang dat de werkegelegenehidsgroei weg zou vallen. Zo'n optimistisache kijk op de economie van het opperhoofd van de FED, daar moet de beurs toch echt flink van braken. De heer Bernanke moet toch echt zijn mond gaan spoelen, nadat hij zo'n schuttingtaal gebezigd heeft.
Dit betekent geen QE3. Ben is niet echt ongerust over Griekenland. Hij durfde verder zelfs te zeggen dat hij een groot voorstander is van het stellen van een doel voor inflatie (wat een ramp, nu de inflatie stijgt, dat moet de beurs niet hebben, een FED die naar inflatie kijkt als deze stijgt, laat hij maar preken over de te hoge werkloosheid, daar oudt de beurs meer van).
Hij ziet de werkloosheid dalen zonder dat hij iets extra doet (dat is hem maar geraden ook, als hij ongelijk krijgt met zijn voorspelling van een dalende werkloosheid wordt hij oneervol ontslagen en met een flinke schop richting universiteit teruggetrapt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten