7 juni 2011

Bernanke praat beurs omlaag

De speech van Bernanke zorgde ervoor dat de winst op de Amerikaanse beurzen op het laatst omsloeg in een klein verlies. Meestal zijn dit soort speeches goed voor de beurs, maar deze keer niet.
Bernanke gaf toe dat het momentum van het economisch herstel in de versukkeling was geraakt, maar zag geen recessie op ons afkomen. Hij vermeed te praten over QE3, boorde de hoop daarop eigenlijk een beetje de grond in en men gaat QE3 niet meer in 2011 verwachten, zo lijkt men een en ander te interpreteren.
De werkloosheid is veel te hoog, zo vindt Bernanke en verbetert teleurstellend slecht. Dat betekent dat hij de rente voorlopig niet gaat verhogen.
Natuurlijk was hij niet al te somber, zo iets kan hij niet maken. Hij ziet de groei in het tweede helft aantrekken als de negatieve invloed van Japan verdwijnt en de invloed van de te snel stijgende grondstoffenprijzen ook uit de cijfers gaat lopen (=koopkrachtverbetering).
Maar Bernanke waarschuwde dat je met monetaire politiek niet alle problemen kunt oplossen en dat er negatieve invloed op de groei komt van fiscale bezuinigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten