9 juni 2011

Waterig "Strong Vigilance" verzwakt euro


Trichet sprak de vreselijke woorden van strong vigilance. De journalisten sprongen hierop en vroegen of de renteverhoging de volgende maand echt zeker was. Dat werd geacht vragen naar de bekende weg te zijn, maar Trichet zei dat een verhoging helemaal nog niet zeker was als de data veranderden. Hij zond ook signalen uit een zekere weerzin te hebben voor nog meer verhogingen na juli.
De valutahandelaren wisten niet hoe vlug ze van hun euro's af moesten komen, vooral ook omdat het handelstekort van de VS erg meeviel. De import van auto's en auto-onderdelen uit Japan was onverwacht sterk teruggevallen (hoe is het mogelijk, dat men daar niet op kon komen) en er was ook minder olie ingevoerd.

De dollar lag er niet zo bleekjes bij als de cartoon bij het artikel van Martin Feldstein in de FT (The Economy Is Worse Than You Think) suggereerde (hij stelde o.a. dat de groei van het BNP in de VS in elke maand negatief was in 2011 behalve februari; hij waarschuwde dat je lang moet gaan wachten op goed nieuws uit de VS; Feldstein vindt het verschrikkelijk dat Obamacare dreigt door te gaan ($ 1 triljard door putje komende tien jaar vindt hij)en Obama zo veel zit te dreigen met hogere belastingen voor multimiljonairs).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten