23 juni 2011

Simons (Bianco): huren toegerekend aan eigenaren in VS stijgen minstens drie kwartalen doorSimons van Bianco hield weer eens een betoog dat de huren toegerekend aan eigenaren (OER, Owners equivalent Rent) voorlopig blijven stijgen. Omdat dit met 25% de grootste post is in de consumptieprijsindex in de VS, kan het geen kwaad te kijken wat er met OER gebeurt.
Zijn eerste opmerking is dat de gewone inflatie (niet de kerninflatie) ongeveer 9 maanden voorloopt op de Owners Equivalent Rent. Dat betekent dat de OER nog tot minstens het tweede kwartaal van 2012 blijft stijgen.
De tweede opmerking is dat de huren stijgen, als je op de aandelenmarkt ziet dat apartment REITS het beter doen dan de gewone REITS. Dat was de laatste tijd het geval. Dat bevestigt dat de komende kwartalen de huren door zullen blijven stijgen (daling leegstand helpt ook).
De huren zouden wel eens de grote tegenvaller zijn voor de FED bij hun inflatieverwachtingen (of misschien juist een meevaller,omdat de FED hogere inflatie wil, een kerninflatie van 2%).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten