25 november 2011

Goud ETF groeit als kool, maar euro gooit roet in etenDe goudprijs moddert maar wat aan en dat bij de huidige onzekerheid. de mesne die zich tegen de onzekerheid van de euro trachten te beschermen met goud zitten even te kniezen.
De dollar is daardoor sterk geworden, want ook de valuta's van vele opkomende landen (India, zelfs Indonesië nu en zo zijn er nog vele andere zwakke valuta's van opkomende landen) zijn zwak. Dat betkent dat men beter zijn heil tegen rampen kan zoeken in de dollar dan in goud.
Dat hoeft niet lang te duren, want de goud ETF groeit als kool. Men koopt en koopt maar goud ETF in vooral de VS en toch gaat de prijs van goud naar benedne.
Naast de dollasterkte is er nog een fundamental die even tegen de belangen van goud ingaat: de groei van de valutareserves van China. Die is er de laatste tijd namelijk niet meer. hoe lang dat nog duurt is onduidelijk. China heeft aanggeven zo zoetjes aan wel voldoende valutareserves te hebben, maar kan de opbouw nog niet tegenhouden zo lang de koers van de yuan omlaag gemanipuleerd moet worden.
Uiteindelijk moet de goudprijs omhoog als de VS, Europa, Japan en het VK weer nieuwe QE gaan loslaten op de markt, maar ondertussen zo lang de dollar zo sterk is, schiet het even nog niet zo op met de goudprijs, ook al brandt de euro af op bevel van Führerin Merkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten