20 november 2011

Het geheime lab van Google voor wilde dromen over de toekomst

In de New York Times stond een populair artikel (Google’s Lab of Wildest Dreams http://www.nytimes.com/2011/11/14/technology/at-google-x-a-top-secret-lab-dreaming-up-the-future.html?pagewanted=2&_r=1&ref=general&src=me)over het geheime laboratorium van Google waar de meest waanzinnige dingen uitgedacht worden: Google X. Echt fundamenteel onderzoek, waar geen direct rendement tegenover staat. Een van de oprichters van Google, Sergey Brin is een groot fan van dit soort dingen.

Hier hebben ze de koelkast die bestellingen plaatst bij de supermarkt als het eten op is, het bord eten dat op Facebook recepten afgraast en vergelijkt met wat je vrienden vandaag op tafel zetten, daar loopt de robot die naar je werk gaat terwijl je zelf nog in pyjama zit en proberen ze de auto zonder bestuurder uit. Brin is al eens ooit als hologramrobot naar een conferentie gegaan, terwijl hijzelf thuisbleef.
Ze hebben mensen aangetrokken uit de videospelletjeswereld, met spellen die reageren op stemmen en bewegingen (dat is hoe het in de toekomst zal gaan volgens Kaku).

Dat is het meer bekende werk wat de nabije toekomst gaat bieden, maar bij Google gaat men verder. Er is natuurlijk gemopper dat dit een dure hobby is, maar voorlopig gaat men door. Google puilt uit van de cash en wie weet raakt men de jackpot.
Men heeft het over space elevators. Google is alle informatie in de wereld op aan het slaan en men heeft geen moeite dat uit te breiden naar het hele zonnestelsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten