10 november 2011

Zonder Berlusconi ook problemen voor Italië en dus zijn we verlorenHet vertraagde afscheid van Berlusconi, geëist door de vigilantes van de obligatiemarkt, pakte onverwacht slecht uit.
De stijging van de Italiaanse rente vanwege extra geëist onderpand van clearing house LCH bij handel in Italiaanse overheidspapiertjes was moeilijk te stoppen.
Zonder slag of stoot werd de 7% doorbroken en dat was toch het niveau waarop Italië verloren was, want toen dat met Griekenland, Ierland en Portugal gebeurde waren zij definitief afgesneden van de kapitaalmarkt en moesten ze nederig de grillen van het IMF en Merkozy accepteren.

Men neemt daarom als zoete koek aan dat we verloren zijn in de wereld. Italië is niet meer te redden, daar is gewoonweg niet genoeg geld voor in de wereld. Obama kan dus niet meer herkozen worden, want die is te pinnig om eventjes de helpende hand toe te steken. Laat staan dat Cameron iets doet, die heeft het alleen maar over Sarkozy als een of andere rare dwerg. Zonder extra stemrechten wil China het IMF niet geld cadeau geven en dat vertikt Europa/ Amerika. Dan maar liever failliet.

Dan die ECB, onder leiding van Super Mario. Die houdt zich nog steeds aan de strenge leer van de ontwerper, Otmar Issing. Read my lips, no quantitative easing, no moral hazard door die idiote Italianen oneindig te financieren. Het EFSF lijkt nog niet in staat om ook nog maar voor een lire aan Italiaanse staatsleningen op te kopen, dus waar was eigenlijk al dat gedoe in Cannes voor nodig. De boel is helemaal niet in Cannes en amphoras zoals werd gesuggereerd.

Ondertussen is iedereen stom verbaasd waarom aandelen nog iets waard zijn. Het gaat weer wat beter in de VS en ook in China gaat de overheid weer met geld smijten maar dit zijn toch vergeleken met Griekenland en Italië landen die volkomen onbelangrijk zijn?
De markt rekent erop dat men goed genoeg weet dat de wereld niet kan zonder de waardevolle Italiaanse en Griekse staatsleningen. Italiaanse staatsleningen afschrijven is zo'n vermogensverlies voor de wereld en het onmiddellijke faillissemenet van alle banken in de wereld is dan onafwendbaar as de ECB niet ingrijpt(de experts die dit wisten te vertellen op TV vanavond wisten zelfs te melden dat het niet meer uitmaakte bij welke bank je je geld had staan, ze zijn toch allemaal failliet,) (noot: dat maakt wel degelijk veel uit natuurlijk, de Rabo gaat pas als laatste failliet).

Kortom de, aandelenmarkt blijft op de been, omdat men nu hoopt dat Super Mario van zijn geloof valt en zegt alle Italiaanse staatsleningen te kopen net zo lang tot de rente onder de 5,5% komt. (5,5% is de maximale rente die Italië kan betalen volgens de experts van bijvoorbeeld Barclays).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten