4 november 2011

ING nu asymmetrisch goede kant op


Het plaatje geeft de procentuele verandering van ING per week aan. Dat is een onvoorstelbaar woest gebeuren sinds de kredietcrisis. Daarvoor was het een weduwen en wezenfonds. Nu is het een fonds waar je voortdurend je hart moet vasthouden.

In de kredietcrisis gingen die koersbewegingen asymmetrisch de verkeerde kant op (neerwaartse uitslagen veel groter dan opwaartse). Het afgelopen jaar zie je het omgekeerde: de uitslagen naar boven zijn groter dan die naar beneden. Dat geeft moed.

De afgelopen kwartalen heeft ING zijn risico bewonderenswaardig teruggebracht, grote opruiming gehouden onder zijn leningen aan Zuid Europa en de gevaarlijke Alt-A Amerikaanse hypotheken bijna helemaal geloosd.

De onderliggende winstgevendheid is nog steeds enorm. Maar als de lange rente verder daalt, dan blijft het levensverzekeringsgebeuren een angstige zaak (de gegarandeerde rente is dan hoger dan de rente waar je veilig tegen kunt beleggen).

1 opmerking:

  1. Wanneer je waardeloze hypotheken voor de hoofdprijs aan de staat kunt verkopen, dan ben je een echte topverkoper. Maar of de beurskoers ooit weer boven de 20 euro komt...

    BeantwoordenVerwijderen