23 januari 2012

Romney krijgt klappen van Gingrich, Obama is de winnaar




De verrassend ruime overwinning van Gingrich in South Carolina doet de kansen van Romney volgens Intrade (plaatjes Bianco) ineenzijgen.

Gingrich is boos en dat is de kiezer ook en daarom zou hij een betere presidentskandidaat zijn dan Romney.
Gingrich kan ook veel beter liegen. Dat afzetten tegen Romney omdat hij bij de verkeerde 1% hoort is merkwaardig. Hij hoort zelf ook tot de verkeerde 1% en heeft zijn geld bedenkelijk verdiend (met lobbieën voor oa.a. Fannie Mae, bedragen van $ 40 miljoen in totaal worden genoemd). Bovendien is heel het belastingstelsel met het voortrekken van die 1% gebaseerd op de Amerikaanse droom: men accepteert die ongelijkheid, omdat men zelf hoopt ooit tot die 1% te gaan horen.
Voige week stond romney nog mijlenver voor in de peilingen om Florida te winnne, volgens IOntrade vandaag gaat Gingrich daar winnen. En als Gingrich Florida wint, dan ligge de kaarten voor Romney ineens heel slecht.

Dat geldt niet voor Obama, zijn kansen vliegen omhoog. Veel kiezers en experts denken ineens dat Gingrich meer electable is dan Romney,omdat zo veel kiezers boos zijn, maar bij Intrade wedt men de andere kant op: hoe meer Gingrich stijgt, des te harder dalen de kansen van de republikeinen om Obama te verslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten