5 januari 2012

Kans op val euro is aanzienlijk of toch even nu niet?


‘Kans op val euro is aanzienlijk’
Dat is de afschrikwekkende kop van het meest gelezen artikel van het FD vandaag. Jeroen Kremers, hoofd landenrisico van RBS, is debet aan de onheilspellende profetie.
Hij had het een jaar geleden nog voor ondenkbaar gehouden, maar nu zelfs Sarko tamboereert dat het wel eens kan gaan gebeuren, wil hij zijn ogen niet meer sluiten voor de nadere Endlösung van de euro.

Zijn analyse en raad: “Politici en toezichthouders kijken niet meer naar het geheel van de eurozone. ‘Autoriteiten zijn bezig met waar marktpartijen mee bezig zijn: hoe kom ik hier zelf goed uit als het fout gaat?’
De bankier pleit voor een ‘verbindend project redt de euro’. Dat moet er snel komen, want ‘de vrijheidsgraden om de glijpartij van de euro naar de afgrond te stoppen nemen steeds verder af’.”
Kortom, Jeroen, die graag afgronden in Zwitserland bezoekt, is een belangrijk man bij RBS, dat liever niet zijn naam hoog houdt voor het maken van onmetelijke verliezen.

Maar moeten we nu al ons spaargeld inzetten om geturbod te gaan profiteren van de val van de euro (tot het moment dat Middelkoop op de TV komt met een boek hierover)?
Bianco waarschuwt dat de speculatie tegen de euro extreem is geworden. Nu kan het altijd nog veel extremer worden, maar zijn commitment of tradersanalyse geeft aan dat de dollar ook wel eens omhoog zou kunnen gaan, al was het maar voor winstnemingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten