25 januari 2012

koperprijs gaat stijgen (Watling)Chris Watling van Longview is ervan overtuigd dat de koperprijs verder gaat stijgen.
De vraag naar koper vanuit China gaat verder omhoog, omdat China een soft landing krijgt en omdat de centrale banken zo veel liquiditeit op de markt smijten dat beleggers nominale waarden maar wat graag willen inruilen voor reële waarden, vooral omdat de centrale banken de economie overeind houden.

China is nog steeds doorslaggevend voor de koperprijzen. Het afgelopen jaar heeft men voorraden stevig afgebouwd in reactie op het strengere monetaire beleid en de lagere economische groei. De voorraden zijn nu voldoende afgebouwd in China (de kopervoorraden zijn recordlaag vergeleken met de koperconsumptie). In Korea zijn de voorraden extreem laag.
Ook wereldwijd zijn de voorraden laag genoeg geworden en de cancelled warrants, vaak een goede leading indicator, geven ook aan dat men weer zit te denken aan uitbreiding van de voorraden.

Watling waarschuwt overigens wel dat op korte termijn enkele technische indicatoren ongunstig voor koper zijn, maar de gunstige fundamentals zullen de overhand krijgen zo denkt hij (en dat is goed nieuws voor de economie en de aandelenbeurzen)

(N.B. je blaast de warrant die je krijgt bij belegging in termijncontracten als koperkoper af als je fysieke levering wilt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten