13 januari 2012

Eurocrisis ebt even weg, financials in trek in de VSAls je de hoop zo ongeveer opgegeven hebt dat het ooit nog goed komt met de rente in Italië en dat de eurocrisis eerst erger moet worden voor er verbetering kan komen, dan begint er ineens verlichting te komen in Spanje en Italië, zelfs terwijl Griekenland maatregelen neemt om geordend failliet te gaan door eerst eens wat schulden weg te laten schelden want anders...

Draghi klopt zich al op de borst vanwege zijn succes en ontpopt zich tot een soort Super Mario, bijgestaan door het historisch gezien jong grut van bankpresidenten in Europa, allemaal uitgezocht op het zijn van een politiek dier in plaats van orthodox monetarist. Economische zaken is zelfs verkwanseld aan een niet-Duitser, een Belg die in Duitsland is geboren maar toch niet zo recht in de leer lijkt als Otmar (Issing).

In Amerika zijn ondertussen bankaandelen in de afgelopen drie weken met 20% gestegen en dat zonder winstcijfers te publiceren, die overigens in navolging van JP Morgan niet erg best lijken.
Bianco denkt dat dit komt, omdat er een oplossing met dertien nullen komt voor de huizencrisis. Obama gaat via Freddie Mac en Fannie Mae met geld smijten op recept van de FED, want dat is zo ongeveer het enige wat hij achter de rug van het congres om kan bekokstoven.
Die gunstige trend van financials in Amerika stemt hoopvol dat het met Europese financials ook wel beter zou kunnen gaan, alle afwaarderingen van de kredietwaardigheid van overheden ten spijt.
Maar rustig slapen is er nog niet bij zo lang het faillissement van Griekenland nog niet ordelijk is afgewerkt (laat staan als dit niet ordelijk gebeurt) en dat faillissement inclusief het verlaten van de eurozone zou nog wel even kunnen duren, wellicht nog 12 tot 18 maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten