28 januari 2012

Gingrich wil ten ondergaan als wild schaapDe race bij de republikeinen blijft enorme fluctuaties in de populariteit te zien geven. Dan weer staat Romney ver voor, ineens is hij voorbijgestreefd door Gingrich en even later staat Gingrich weer op achterstand. Wie dit allemaal goed kan voorspellen kan schatten verdienen bij Intrade. De schommelingen zijn groter dan normaal. Zie bijvoorbeeld de kansen om Florida te winnen volgens wedkantoor Intrade (zie plaatje, voor de kansen moet je met tien vermenigvuldigen).

Romney wist in de laatste debatten flinke tikken uit te delen aan Gingrich en het establishment van de partij heeft zich nog wat duidelijker achter Romney opgesteld (Gingrich heeft last van de sabotageacties die hij tegen Bush senior ondernam waardoor deze niet herkozen werd, zeker in een staat waar Bush junior aan de macht is; Gingrich krijgt alleen steun van mevrouw Palin)

Gingrich belooft dat de race tussen hem en Romney "wild and woolly" blijft, zoals verwilderde schapen die niet geschoren kunnen worden zich onbeheerst gedragen. Dat is nu net waarom hij niet erg kansrijk is om de verkiezingen te winnen (de gestegen populariteit van Romney in de laatste dagen vertaalde zich meteen bij Intrade in lagere kansen op herverkiezing voor Obama).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten