12 januari 2012

Never fight the FED and ECBDe ECB was zoals verwacht niet aardig vandaag en signaleerde eigenlijk dat ook de volgend vergadering de rente (ijs en weder dienende) gelijk blijft, maar heeft toch een poets met de beren uitgehaald via de drie jaars deposito's. Samen met de extra swaplijnen met de FED heeft dat voor een soort QE gezorgd en daar zijn de bulls mee in de wolken sinds ongeveer een maand.

De plaatjes van Bianco geven aan dat de FED aardig zijn zin heeft gekregen met operatie Twist: de lange rente is afgekomen en de hypotheekrente heeft een dreun gekregen. Never fight the FED, dat wisten we al.
De FED heeft de ECB enorm geholpen met de nieuwe swaplijnen. Bianco is (terecht denk ik) van mening dat je de stress in Europa het beste kunt aflezen aan de getoonde drie maands euroswap rente. Die is duidelijk afgenomen in de laatste maand dankzij de FED en de drie jaars deposito's.
Gaat dat verder in die richting? Ik hoop het, maar het is wel erg optimistisch gezien de financieringsbehoefte van Italië en Spanje en de banken. De centrale banken moeten enorm veel geld op tafel blijven leggen, anders is het geld ineens op. Ze zijn van goede wille, maar wonderen kunnen ze beter aan het Vaticaan overlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten