18 maart 2010

Jim Cramer optimistisch(plaatjes uit seeking alpha, artikel dat beren het benauwd krijgen). (Jim Cramer in een voor zijn doen nog alleszins rustige bui).Jim Cramer geeft tien redenen waarom hij bullish is op de beurs. Hij noemt o.a. Transport (erg mooie uitbraak, mooie berichten FEDEX) is goed en dus conjunctuur. Financials vliegen omhoog. De markt reageert gunstig op winstbijstellingen. Nieuwe emissies gaan erin als koek, overnemende partijen stijgen in koers (in plaats van afgebrand te worden), technologie is prachtig etc. Varen op de adviezen van Jim Cramer was in het verleden geen recept voor een goede nachtrust.

Er zijn nog wel wat andere redenen waarom de beurs in zijn nopjes was deze week, afgezien van het feit dat de beurs heel vaak blij is op St Patricks day (gisteren).
De FED was lief voor beleggers, de retail sales in de VS vielen zo veel mee dat de verwachte groei van de consumptie in het eerste kwartaal naar boven moesten worden bijgesteld. De TARP verliezen worden berekend op slechts $ 109 miljard (vooral AIG, GM, geld voor aanpassing hypotheekleningen). In Europa viel de groei van de industriële productie mega mee en zelfs in Japan vielen cijfers over de consumptie mee.

De wall of worry over consumptie en de luimen van China is groot (zie cartoon). Dat is meestal een goed teken voor de beurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten