28 maart 2010

Met de complimenten van Fidel/ Fire Pelosi


Obama kreeg de complimenten van Fidel Castro met zijn gezondheidszorgzege. Hij noemde het een wonder. Obama vond hij een intelligent leider, maar waarom had het meer dan 200 jaar moeten duren voordat zo'n basisbehoefte geregeld werd in de VS. Obama kreeg er wel van langs dat hij niets deed aan plannen voor het milieu (en immigratie van butenlanders).

De Republikijnse partij denkt daar allemaal heel anders over. Fire Pelosi (letterlijk) met bijgevoegd plaatje. Zo kom je de website binnen van de Grand Old Party. Het is ongelooflijk hoe veel weerzin het gezondheidszorgplan en Pelosi in het bijzonder oproepen.

Er zijn enkele waarschuwingen (bijvoorbeeld Chris watling) dat de rally sinds 8 februari dood aan het bloeden is, omdat hij buiten de VS/het VK niet voldoende overgenomen is en zijn RAG indicator weer op rood staat (deed het goed als waarschuwing in het verleden). Toch was de stijging van de koersen in de afgelopen week een totale verrassing voor Jim Cramer, die toch zeker meende te weten dat aanname van de gezondheidszorgwet toch wel borg zou staan voor flink dalende koersen (nou ja Jim Cramer zit erwel eens vaker naast).
D.w.z. gecorrigeerd voor politieke ontwikkelingen ging het zo gek nog niet met de Amerikaanse beurs. De komende weken moet blijken of de winsten in het eerste kwartaal echt zo veel gestegen zijn als verwacht. Voorlopig gaat het goed: er zijn relatief weinig winstwaarschuwingen en dat is een goed teken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten