8 maart 2010

Lianghui meestal goed voor de beurs

JP Morgan had een verhaal (China’s “Lianghui” and the Equity Market) waarin ze uitlegden dat de Chinese versie van Prinsjesdag, lianghui (betekent twee organisaties) in 9 van de 14 keer goed was voor de Chinese beurs tijdens de congressen en in de twintig dagen erna zelfs in 12 van de 14 gevallen, gemiddeld samen +7.2%. En wat goed is voor de Chinese beurs is tegenwoordig goed voor alle beurzen in de wereld.
Maart is de maand waarin men de politieke plannen voor het jaar ontvouwt. Twee gebeurtenissen staan centraal: het Nationale Congres van het Volk (dat is de hoogste Chinese overheid) en de Politieke Raadgevende Conferentie van het Chinese Volk (hun SER die de Macro Economische Verkenningen geeft).
De overheid geeft de doelen aan: zoals gewoonlijk 8% groei, minstens 9 miljoen nieuwe banen en minder dan 4,6% werkloosheid. Nieuw is het aanscherpen van het inflatiedoel van 4% naar 3%. De groei op hoog niveau stabiliseren blijft de hoogste prioriteit, maar geklommen in prioriteit zijn economische hervorming (van landbouw, technologische innovatie etc) en onderwijs. Men zal volgens JPM vooral ook de transformatie richting een meer consumptie en minder investeringsgedreven economie bediscussiëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten